Chas är National Champion i kategorin Employer of the Year

chasaward_square

Chas har utsetts till National Champion i kategorin Employer of the year 2016/2017 av European Business Awards. Vid utnämningen värderar juryn de nominerade utifrån framgång, etik och innovation.

– Det är så roligt att vårt sätt att arbeta med medarbetaren i fokus uppmärksammas och uppskattas på Europeisk nivå. Vi har valt att fokusera på våra konsulters välmående och tar alltid det i beaktande vid varje beslut som fattas inom företaget. I slutändan gynnar det också våra kunder mer än om vi satt kunden första fokus. Om man mår bra och har ett fungerande livspussel gör man ett bättre arbete. För att må bra behöver man till exempel trygghet, balans mellan privatliv och yrkesliv, utmaningar som utvecklar och får en att växa och möjlighet att påverka sin situation och kanske även hjälpa andra. Som arbetsgivare har vi stora möjligheter att bidra till att skapa förutsättningar för detta, säger Charlie Hansson, vd och ägare, Chas.

Chas arbetar resultatinriktat med jämlikhet, demokrati och transparens. Management-teamet består av lika många kvinnor som män och målet är att fler än hälften av medarbetarna ska ha någon form av inflytandeposition som till exempel ansvarig för miljö- och hållbarhetsarbete, CSR, likabehandling eller medlem i någon av expertgrupperna.

– Som medarbetare på Chas känner man sig uppmuntrad att ta aktivt ansvar och engagera sig i företagets utveckling. Det gör att man gärna stannar kvar länge i företaget. Själv brinner jag för miljöfrågor och ansvarar för Chas miljöarbete, säger Jesper Nylund, Designer och Art Director, Chas.

Med en helt transparent, kollektiv lönetrappa motverkas riskerna för diskriminering vid lönesättning. Löneutvecklingen är garanterad och det är Chas ansvar att förse medarbetarna med kunskaper och erfarenhet i förhållande till lönenivå.

Chas HR-chef har uppmärksammats för Chas HR-koncept som inkluderar verktyg för att genom generella och individanpassade lösningar få varje konsult att trivas.

Chas har idag ett hundratal medarbetare och erbjuder konsulttjänster, specialistkompetens och helhetslösningar inom IT med kunder inom såväl offentlig som privat sektor.

Tidigare har Chas vd, Charlie Hansson, utsetts till bland annat Årets entreprenör, Framtidens ledare och en av de tre finalisterna till Årets vd för sitt arbete med Chas.

Utnämningen till National Champion innebär att Chas som svenskt företag nu har möjlighet att utses till Employer of the year i Europa.

– Jag vill gratulera Chas som har valts att representera Sverige som National Champion inom kategorin Employer of the year. Företaget har visat prov på de grundläggande principer inom innovation, etik och framgång som vi söker, säger Adrian Tripp, vd, European Business Awards.

European Business Awards sponsras av RSM*, ett av världens största affärsnätverk, och går av stapeln för 10:e året. I år var över 33 000 företag i 34 länder involverade i utnämningen vars syfte är att uppmärksamma entreprenörskap och företagande i Europa. Utöver EU-länderna representerades också Turkiet, Norge, Schweiz, Serbien och Makedonien.

Mer information om vinnarna, European Business Awards och RSM hittar du på www.businessawardseurope.com och www.rsmi.com.

*Lead sponsor RSM, the sixth largest network of independent audit, tax and consulting firms worldwide has supported the European Business Awards since its inception. The Awards’ core purpose is to support the development of a stronger and more successful business community throughout Europe. Additional sponsors and partners of the Awards include UK Trade and Investment, ELITE and PR Newswire.