Chas bästa arbetsgivaren i Europa

chas_eba_employer_of_the_year_management
Fr vänster: Petra Stenqvist, personaladministratör. Matilda Nyberg Dahlbäck, operativ chef. Charlie Hansson, vd och grundare. Aurora Gullberg, kommunikationschef. Linn Holmertz, personalchef.

Chas har utsetts till Europas bästa arbetsgivare vid European Business Awards 2017 där företaget var en av Sveriges representanter. Juryn har värderat cirka 33 000 företag i 34 länder utifrån framgång, etik och innovation och på torsdagen utsågs vinnarna i Dubrovnik, Kroatien.

– Det känns helt fantastiskt att Chas utses till Europas bästa arbetsgivare! Företaget är byggt av våra medarbetare och jag är väldigt hedrad över att få ta emot den här utmärkelsen för vår räkning. Tillsammans har vi på Chas byggt ett eget ekosystem med egen skola och förmåner för medarbetarna som sträcker sig utanför kontorets väggar. Till exempel extra betald ledighet och städning till nyblivna föräldrar. Och så har vi lagt till svenska värden som trygghet, jämställdhet och inflytande för våra medarbetare. Vi ser det gärna som en skandinavisk version av ett Silicon Valley-företag, säger Charlie Hansson, vd, grundare och ägare, Chas Visual Management AB.

Chas arbetar resultatinriktat med jämlikhet, demokrati och transparens inom företaget. Fler än hälften av medarbetarna har någon form av inflytandeposition som till exempel ansvar för miljö- och hållbarhetsarbete, CSR, likabehandling eller medlem i Chas advisory board. Medarbetarna tar aktivt ansvar och engagerar sig i företagets utveckling och tiden man stannar som anställd hos Chas är längre än genomsnittet. Med en helt transparent, kollektiv lönetrappa motverkas riskerna för diskriminering vid lönesättning. På Chas är det kunskap och erfarenhet som avgör lönen, inte medarbetarens förmåga att löneförhandla. Och det är företagets ansvar att medarbetaren utvecklas i takt med lönen.

– Vi har konsulten i fokus och vid varje beslut som fattas inom Chas väger våra konsulters välmående tyngst. I slutänden gynnar det våra kunder mer än om vi satt kunden i första fokus. För att kunna fatta väl avvägda beslut och prestera bra på jobbet behöver man må bra som människa och då krävs till exempel trygghet, balans mellan privatliv och karriär, utvecklande utmaningar och möjlighet att påverka sin situation. Som arbetsgivare har vi stora möjligheter att bidra till att skapa förutsättningar för allt detta, säger Charlie Hansson.

Chas har idag ett hundratal medarbetare och erbjuder konsulttjänster, specialistkompetens och helhetslösningar inom IT med kunder inom såväl offentlig som privat sektor. Dessutom har Chas startat YH-skolan Chas Academy som från och med hösten utbildar nya webbutvecklare inom frontend- och backendprogrammering.

– Det är härligt att se hur företag från hela Europa skapar nya relationer under dagarna här i Dubrovnik. Vi är självklart också väldigt stolta över att ha en vinnare från Sverige i den prestigefyllda kategorin Employer of the Year Award, säger Karl Andersson, EBA-ansvarig för RSM Sverige.

Chas vd, Charlie Hansson, har tidigare utsetts till bland annat Årets entreprenör, Framtidens ledare och en av de tre finalisterna till Årets vd för sitt arbete med Chas.

Juryns motiverar utmärkelsen med att Chas går utanför normen och tar fram innovativa lösningar delvis motiverade av grundarens personliga livserfarenhet för att skapa en kultur och arbetsplats som erbjuder en unik uppsättning förmåner och möjligheter för medarbetarna och samhället.

European Business Awards sponsras av RSM* och går av stapeln för 10:e året. Syftet är att uppmärksamma entreprenörskap och företagande i Europa. Utöver EU-länderna representerades också Turkiet, Norge, Schweiz, Serbien och Makedonien.

*Huvudsponsorn RSM är världens sjätte största nätverk för revisorer. European Business Awards verkar för att främja samarbetet mellan Europeiska entreprenörer. Andra sponsorer är UK Trade and Investment, ELITE och PR Newswire.

Länkar:

Bilagor:

 • Foto från Prisutdelningen (Ladda ner)
  • Charlie Hansson, vd och grundare, Chas
 • Foto från Prisutdelningen (Ladda ner)
  • Petra Stenqvist, personaladministratör
  • Matilda Nyberg Dahlbäck, operativ chef
  • Charlie Hansson, vd och grundare
  • Aurora Gullberg, kommunikationschef
  • Linn Holmertz, personalchef
 • Denna pressrelease som PDF (Ladda ner)

 

Kontakt

 • Charlie Hansson, VD och grundare, Chas
  +46 8 744 55 49
 • Aurora Gullberg, Head of Communication, Chas
  aurora.gullberg@chas.se
  +46 70 7227900