Chas ett av Superföretagen 2015

CHAS VISUAL MANAGEMENT, representerade av Peter Lindström, tog emot pris på Veckans Affärers Superföretagslunch på Operaterassen.
Bild använd med tillstånd av Veckans Affärer. Fotograf Pax Engström Nyström.

Chas är ett av företagen som Veckans Affärer och Bisnode utsett till superföretag 2015.

– Det är roligt att få bekräftat att det vi gör är bra. Chas har grymt kompetenta konsulter som visar engagemang utöver det vanliga både på jobbet och ideellt många gånger. Och så tror jag att våra kunder uppskattar att vi med våra många specialistunderkonsultbolag kan matcha miljardbolagens leveransförmåga och samtidigt behålla de mindre bolagens flexibilitet och kostnadskostym, säger Charlie Hansson, vd och grundare Chas.

För att komma med i rankningen krävs, enligt Veckans Affärer, att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. I snitt är det bara någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven.

Samtliga svenska aktiebolag som det senaste året omsatt minst 10 miljoner kronor har granskats utifrån följande parametrar:

  1. Tillväxt.
  2. Vinst.
  3. Avkastning.
  4. Effektivitet.
  5. Kapitalstruktur.
  6. Finansiering.

Därefter har de sex parametrarna jämförts med referensvärden baserade på prestationen hos alla andra företag med motsvarande storlek och verksamhet för att göra jämförelsen konjunkturoberoende och storleksneutral. Bedömningen har gjorts årsvis av räkenskaperna för de senaste fyra åren.

Läs mer