CHAS OCH SVERIGE VINNER ÄNNU ETT PRESTIGEFYLLT EUROPEISKT PRIS

Chas utsågs till årets entreprenör i europa vid European Business Awards, en av världens största företagstävlingar. Året innan utsågs chas till årets bästa arbetsgivare i europa vilket sätter Sverige på kartan för att ha mottagit två så prestigefyllda priser två år i rad.

– Det är givetvis väldigt stort för oss och för Sverige att vi på Chas återigen uppmärksammas på europeisk nivå för det arbete vi utför, det värde det ger och för entreprenörskap med svenska värderingar, säger Charlie Hansson, grundare och VD, Chas Visual Management AB.

I juryns motivering står:  ”Vinnarens vägran att acceptera hinder och förmåga att tänka stort har inspirerat hans team till att skapa en snabbt växande och innovativ verksamhet. Domarna tyckte särskilt mycket om att när företaget stod inför brist på arbetskraft att rekrytera gick de och skapade en fullskalig skola!”

Totalt har 112 000 företag från 34 länder i Europa granskats av European Business Awards i år. Av dem kvalificerade sig 88 till listan Ones to Watch i Sverige och 11  utsågs av EBA-juryn till National Winner.

– Dessa företag utgör toppskiktet inom företagskompetens. De är också utmärkta exempel på tillväxtpotentialen hos europeiska företag på dagens starkt konkurrenskraftiga globala marknad. De är väl värda sina framgångar och vi önskar dem allt gott, sa Adrian Tripp, VD för European Business Awards.

– På RSM* tycker vi att det är otroligt viktigt att uppmärksamma och stötta alla fina tillväxtföretag runt om i Europa. De framgångsrika företagen på årets event är fantastiska exempel på utmärkt entreprenörskap, innovation och ledarskap som spelar en viktig roll för ökad tillväxt. Vi hoppas alla får stora företagsframgångar i framtiden, sa Jean Stephens, VD för RSM International

*Huvudsponsorn RSM är världens sjätte största revisorsnätverk. European Business Awards verkar för att främja samarbetet mellan Europeiska entreprenörer. Andra sponsorer är UK Trade and Investment, ELITE och PR Newswire.

Chas är en koncern bestående av fem bolag; Chas Visual Management AB, Oden Business Intelligence, Chas Real Estate, Chas Partner Network och den senaste satsningen Chas Academy. Chas är på god väg att bli en ”Skandinavisk Sillicon Valley-koncern” med målet att utvinna konkurrensfördelar i synergierna som skapas i de olika verksamheterna. I nuläget har Chas över hundra anställda medarbetare och erbjuder konsulttjänster, specialistkompetens och helhetslösningar inom IT med kunder inom både offentlig och privat sektor. YH-skolan Chas Academy utgör en viktig del i att förse såväl Chas, men också Sverige i stort, med nya talanger inom fullstack webbutveckling.

Länkar:

Länk till pressmeddelande och PR-kit med bilder:

Chas media tool kit: http://chas.se/press

European Business Awards: http://www.businessawardseurope.com/

RSM: http://www.rsmi.com

Contact:

 

Charlie Hansson, VD och grundare, Chas

+46 8 744 55 49

Aurora Gullberg, Head of Communication, Chas

aurora.gullberg@chas.se, +46 70 7227900