Chas topprekryterar vd till Chas Academy för tillväxtresa

Chas-koncernen, som inkluderar bland annat det prisbelönta it-konsultbolaget Chas, Oden Business Intelligence och YH-skolan Chas Academy, utnämnd till bland annat Årets arbetsgivare i Europa, kan idag berätta att Anders Wikström, tidigare vd hos yrkeshögskolan KYH, tillträder som vd för Chas Academy från och med maj.

– Att som partner och vd vara med och leda Chas Academys tillväxtresa ska bli väldigt roligt och spännande. Chas Academy nämndes som en innovativ satsning i motiveringen då Chas utsågs till Årets entreprenör i Europa. Att vi på Chas Academy är del av en koncern som prisats så mycket inom viktiga värdefrågor och entreprenörskap är något jag sätter stort värde på för jag tror att den entreprenörsandan skapar en bra och kreativ miljö för att utveckla den bästa utbildningen för dem som ska arbeta inom it i framtiden, säger Anders Wikström.

Anders är engagerad i Yrkeshögskoleförbundets styrelse och har arbetat i ledande befattningar med eftergymnasiala utbildningar sedan 2002. Bland annat ledde han arbetat med att göra Nackademin till Sveriges största YH-anordnare. Nu senast kommer han från KYH som när Anders startade bedrev en handfull utbildningar och sedan vuxit till att bedriva undervisning för ca 1 400 elever.

– Det jag brinner för är att skapa bra karriärgrunder för unga människor och jag ser YH-utbildning som en fantastisk form för det. I kristider som dessa är möjligheten att utbilda sig och karriärväxla viktigt för både individer och samhälle. Att som delägare tillsammans med Chas och dess ägare Charlie Hansson nu gå in och bygga vidare på Chas Academys genomtänkta pedagogik och skapa utrymme för fler unga att utbilda sig och gå väl rustade ut i arbetslivet ska bli oerhört roligt, säger Anders.

Anders Wikström är vd för Chas Academy från och med maj.

– Anders och jag har följts åt genom åren och jag har sett hur betydelsefullt hans arbete är för svensk YH-utbildning. Jag är väldigt glad att nu kunna hälsa honom välkommen till oss, säger Charlie Hansson, vd och ägare av Chas-koncernen.

Länk till pressmeddelande: https://chas.se/press/chas-topprekryterar-vd-till-chas-academy-for-tillvaxtresa/

Chas media tool kit: http://chas.se/press

Contact:

Charlie Hansson, vd och grundare, Chas

+46 8 744 55 49

 

Anders Wikström, vd, Chas Academy

anders.wikstrom@chasacademy.se, +46 70 290 15 38

 

Chas Academy håller idag utbildningarna ”Fullstack Webbutvecklare Developer” och ”Interaktionsdesign och Kravhanterare”. Planen är att kunna erbjuda fler utbildningar inom it redan till hösten. Utöver priserna Employer of the year 2016/17, Entrepreneur of the year 2017/18 och nationell vinnare i kategorin Environmental awareness och sustainability 2020 vid European Business Awards har Chas också utsetts till bland annat DI Gasell 7 år i rad, VA Superföretag med mera.